18 augusti 2019
16:00

Unbyns IF

Referat: Heden United - Unbyns IF

En väldigt oviss match väntade oss på Olympia i Heden. Oviss därför att United är en knepig motståndare med fysik och teknik.
Vi startar med Mackan i mål, Kris, Robbs, Blurk och Fille i backlinje. Adde och strabban med Simon framför på mitten. Felix, Martin och Tong tog det offensiva ansvaret. Avbytare, Toni, Humlan, Kim och Patrik.

Redan från början ser vi att dom står högt med sin backlinje. Tyvärr tar vi nån touch för mycket på oss och springer offside. Men snart får vi ordning på det och kan spela in bollen ofta på Tong's sida där han kommer fri med keepern ett par gånger. Dock utan att kunna sätta dit den.
Dom sticker upp ibland och har framförallt tyngd framåt.
i 22:a minuten kan vi vinna boll och kombinera snyggt ut till Tong som slår ett tidigt inlägg till Martin som löpt in i boxen och stöter in 0-1. Dom har ett riktigt farligt läge som vi svvärjer. I 35:e kommer så tvåan när Marcus dräper iväg en boll som Tong löper på och är först in i deras planhalva och kan fri med keepern gör han inget misstag. Skönt med mål efter några missade...
Bara två minuter senare kan Strabban göra 0-3 efter att bollen gått ut till Felix som visar speluppfattning och snyggt lägger bollen in bakom deras backlinje till John som störtar fram och kan stöta in bollen. Nu ser det mycket stabilt ut förutom att matchen är lite brutal i vissa närkamper. Adde blir hårt stämplad av en av deras som går in med båda fotsulorna! I tumultet efteråt blir båda spelarna utvisade. Trist!
Sen kan United reducera när vi inte hinner med på en omställning och dom får in bollen i boxen där vi blir tvåa. Nu blir det lite jobbigt. Kris blir sparkad på munnen och Patrik får hoppa in sista minuterna. Men vi byter ut honom fort!

I andra spelar vi bättre och kan kombinera oss fram till massor av chanser. I 7:e minuter gör Tong sitt andra framspelade av Strabban. Sen har vi bud på hur många mål som helst, men det dröjer till minut 37 innan mål fem kommer. Denna gång gjort av Martin assisterad av Marcus.

Totalt sett en godkänd match från vår sida. Dom är svåra att möta, vi gör fem mål, har bud på ytterligare tio. Tror vi hade säkert 6-8 fria lägen som vi missar.
Skönt att vi inte får några skador. Adde utvisad förstås inte bra...

Marcus har det ganska lugnt därbak. Backlinjen som vanligt stabil. Kul att se Toni göra en bra halvlek där. På mitten blir det bra slit, där Simon är stabil som vanligt. Strabban gör kanske säsongens bästa. Framåt har vi mycket löpningar med speed där vi får göra mål. Tong sticker ut och vinner Man of the match